Villerslevgaard.dk ©

Kontakt:
Vibberstoftvej 8
7752 Snedsted
Tlf.: 97 93 63 44 - 40 82 53 30
Fax: 97 93 64 63
villerslevgaard@os.dk

 Fotoalbum

• Læg en hilsen i vores gæstebog »

    

 


Svineproduktion

Vores svineproduktion er en UK – produktion.

Det betyder der stilles strenge krav til dyrevelfærden på gården.

Af og til, kommer der en konsulent, for at se om vi behandler dyrene efter de krav der stilles til denne produktion. Nogle gange er de fra England Konsulenten følges så af en anden konsulent, der kontrollerer at konsulenten gør sit arbejde rigtigt! Fik du den?
Anders får gode råd og vejledning af dyrlæge Lene Thorup

 

 

 


Søerne i en UK –produktion skal gå frit. De skal min. have 3,45 m2 plads. De har halm – masser af halm, som de kan grave sig ned i. Der er direkte ventilation ud til den friske natur. De har rodemateriale og trapper, som de kan steppe op og ned af. (Mangler bare musikken!) ”Efter træning” kan de endda tage et brusebad og gå direkte ind på deres ”personlige restaurant.” Vha. den chip de har i øret, udløses der en nøjagtig mængde foder til netop den so, der bevæger sig ind i fodersonden.

 

 

 

 

 

 

               Slagtesvins-afdelingen  
               på Stenskærvej

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Før soen skal have grise, tages hun ud fra flokken og kommer op på ”fødeafdelingen”, hvor staldpersonalet er jordmødre. Efter 29 dage sammen med soen, kommer smågrisene i Stald 2 der er en fravænningsstald. Her opholder de sig i 12 uger, før de bliver transporteret ned på Stenskærvej. Stenskærvej er vores slagtesvinsafdeling. Her fedes de op til ca. 80 kg, og efter den sidste køretur til Thisted, ender de deres dage på Tican.

Måden vi producerer på er ”multi-site” systemet. Det er sygdomsforebyggende og med til, at vi kan sætte et tydeligere fokus på hver enkelt afdeling

Vi har 370 søer og de præsterer 27 grise pr. årsso.  

 

 

 

 

 

 

Rengøring af stalde

 

 

 

Læs også:

Kyllingeproduktion
Jordbrug